Data & Automation Consultant - Fingerspitz (Breda)

Solliciteer nu

Data & Automation Consultant

In de functie van Data & Automation Consultant help je onze klanten om meer uit hun digitale marketing te halen door de slimme inzet van data en technologie.

Ben jij klaar voor een mooie mix van marketing & technologie in een data gedreven team met toffe klanten?

FULL-TIME · BREDA

Wat ga je doen als Data & Automation Consultant?

Als Data & Automation Consultant bij Fingerspitz maak je deel uit van het Data & Automation team. Daar waar vraagstukken meer technisch, verkennend of vernieuwend zijn haakt dit team aan bij klantprojecten. Je schakelt daarbij met je collega’s binnen het team, met collega’s uit andere content/marketing teams of direct met klanten.

Je bent in staat om snel de marketingdoelen en activiteiten van een klant te doorgronden. Daarnaast weet je met behulp van technische expertise een passend advies te maken en tot uitvoer te brengen die vervolgens tot verbeteringen zullen leiden. Zo adviseer en implementeer je bijvoorbeeld server-side tagging om privacy vriendelijker webstatistieken te verzamelen. Zet je slimme e-mail flows op met gepersonaliseerde content, of combineer je data uit Google Search Console en Google Analytics in BigQuery om een geautomatiseerde SEO audit te maken.

Bij alles wat je doet staat de impact voor de klant voorop. Wat draagt op dit moment het meeste bij aan het resultaat van onze klanten? Door taken waar mogelijk te automatiseren maak je extra tijd vrij om hun groei te versnellen.

Je maakt slim gebruik van eigen marketingtools en curated third-party tools. Bij tools van derden kun je denken aan o.a. BlueConic, Datatrics, Google Analytics/BigQuery/Data Studio/Tag Manager, SharpSpring, Adverity en Zapier.

Je bent aantoonbaar bedreven in HTML/CSS, JavaScript en SQL. Ervaring met CDP’s zoals BlueConic en online advertising platforms zoals Facebook en Google Ads is geen must, wel een pré. Ook kennis van BI tools, R en/of Python is welkom!

Voor Fingerspitz als geheel is de rol van Data & Automation Consultant van groot belang, want data en automation bepalen in steeds grotere mate het succes van klanten.

Je belangrijkste KPI’s zijn klantresultaten, klanttevredenheid en de adoptie van data en automation oplossingen binnen heel Fingerspitz. Je rapporteert aan de Manager Data & Automation.

Je takenpakket omvat:

 • Volgen van (markt)ontwikkelingen en nieuwe technologieën;
 • Inventariseren van situatie en wensen van de klant en deze vertalen naar concrete adviezen incl. benodigde tooling, zowel vanuit kantoor/thuis als op locatie (zodra dit weer kan) bij klanten
 • Implementatie van eigen en 3rd party tooling of een combinatie van beiden
 • Audits: inventariseren van / adviseren over de marketing technology stack bij klanten
 • Aandragen van nieuwe oplossingen voor bestaande klanten, bijv. slimme chatbots, business intelligence, AR/VR, inzet van machine learning
 • Opvolgen van je eigen adviezen: leveren van martech maatwerkoplossingen voor klanten
 • Meedenken in (klant)brainstorms over het slim benutten van beschikbare data of data-oplossingen
 • Wekelijkse afstemming van werkzaamheden met het team + dagelijkse stand ups
 • Kennisontwikkeling en -deling (bijv. via Slack en trainingen voor klanten en collega’s)

Jouw uitdagingen?

Je stelt meetplannen op en ondersteunt de implementaties van digital analytics, tag management, customer data- en marketing automation platforms. Hierin ondersteun je klanten en teams structureel bij uiteenlopende vraagstukken.

Jij zorgt ervoor dat de data collection volledig aansluit op de digitale strategie die we in multidisciplinaire teams samen met de klant vormgeven. Uiteraard stemmen we dit vooraf gezamenlijk goed af.

Wat bieden wij?

Nou, een héle leuke baan in een heel leuk team! Je salaris is marktconform en niet afhankelijk van leeftijd of opleiding, want vooral je proactieve houding en relevante werkervaring zijn belangrijk. En we hebben nog heel veel leuke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Volop ruimte voor creativiteit en eigen initiatief;
 • Gezamenlijke lunch;
 • Super gezellige vrijdagmiddagborrel (met tapbier!).
 • Een trainingsprogramma waarin je je ontwikkelt als persoon en consultant;
 • Goede doorgroeimogelijkheden;
 • Een persoonlijk budget voor je thuiswerkplek van €750,-, zodat jij er goed bij zit als je thuis aan het werk bent;
 • Een plezierige werksfeer, waarin werken in teamverband, directe communicatie en informele omgangsvormen centraal staan;
 • Véél ruimte om nieuwe dingen uit te proberen, te experimenteren etcetera;
 • Wekelijks interessante kennissessies over uiteenlopende onderwerpen binnen de online marketing.

We vinden het belangrijk dat onze collega’s de mogelijkheid hebben zicht door te ontwikkelen! Daarom staat deze vacature open voor jou en ook voor onze interne collega’s.