Interaction Designer (Senior)

Solliciteer nu

Interaction Designer (Senior)

Voor IN10 is het verbinden van creativiteit, technologie en empathie een succesvolle formule, waardoor we voor sterke merken veel mooi digitaal werk mogen maken. En daar hebben we de beste mensen voor nodig! 

Ter versterking van ons Create team zoeken wij een Senior Interaction Designer.

Full-time / Part-time · Rotterdam

Wat je doet als Interaction Designer bij IN10

Als Interactie Ontwerper speel je een cruciale rol in de totstandkoming van de gebruikerservaring van digitale services. In een multidisciplinair team met o.a. visual designers, developers, projectmanagers, strategen en contentmakers neem jij het voortouw om de strategie van een project te vertalen naar een overtuigend ontwerp. Je verdiept je in de doelen van de klant, de behoeften van de eindgebruiker, overziet de technische gevolgen van jouw beslissingen en weet daardoor grip te houden op de scope van het project. Je vertaalt dit naar schetsen, flows, wireframes en prototypes en weet zowel je team als de klant te enthousiasmeren voor de gekozen richting.

Je werkt aan je eigen projecten. De ene keer is dit een website, de andere keer een platform, slimme tool, digitale campagne, app of een experimenteel project met de allernieuwste technologie in de fysieke wereld. Je hebt veel ruimte om je eigen beslissingen te nemen, maar werkt altijd samen met de rest van het (design) team, dus je staat er niet alleen voor. Je begeleidt je minder ervaren collega’s en stagiairs om net zo goed in het vak te worden als jij.

Wie ben jij? 

Je kunt complexe vragen en uitdagingen doorgronden en je verplaatsen in de behoeftes van gebruikers. Je bent in staat om vanuit je analytisch vermogen en creativiteit, concepten te ontwikkelen die zowel de zakelijke ambitie van de klant als de behoefte van de gebruiker overstijgen. Je gaat hiervoor onderzoekend en conceptueel te werk, maar bent ook kritisch en in staat om knopen door te hakken. Binnen korte tijd zet jij het fundament neer waarop je met het team kan doorwerken.

Onze ideale Interaction Designer:

 • Heeft HBO/WO werk- en denkniveau.

 • Heeft minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een creatief digitaal bureau en heeft aantoonbare ervaring met complexe UX vraagstukken.

 • Is communicatief sterk en weet zich (mondeling en schriftelijk) professioneel uit te drukken in het Nederlands en Engels.

 • Kan zijn/haar keuzes, concepten en uitgewerkte interactie ontwerpen, zowel verbaal als visueel overtuigend presenteren.

 • Kan interviews afnemen, workshops faciliteren en heeft ervaring met Agile werken.

 • Kan goed functioneren in een creatieve, innovatie gerichte omgeving waar je bij meerdere projecten tegelijkertijd betrokken bent. Hierbij kan je switchen tussen conceptueel denken aan de start van een project en nauwkeurig detailleren in de doorontwikkeling.

 • Vindt zijn/haar weg binnen een dynamische organisatie en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Hierin neemt hij/zij de verantwoordelijkheid voor zijn/haar werkzaamheden.

 • Is nieuwsgierig, vind het leuk om nieuwe design methodes en tools te gebruiken en is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, binnen en buiten het vakgebied.

 • Test zijn/haar prototypes met echte gebruikers of gebruikt A/B testen om de designs te valideren, maar weet dat ook eigen designs beter worden van een trial and error aanpak.

 • Heeft kennis van de mogelijkheden en beperkingen van development en motion design.


Wat heeft IN10 jou te bieden?

 • Projecten voor toonaangevende merken in een open, creatieve en innovatie gerichte cultuur.

 • Ruimte om het verschil te maken in de verdere ontwikkeling van IN10.

 • Opleidingsmogelijkheden en ruimte om events en congressen te bezoeken.

 • Een goed salaris dat past bij je staat van dienst.

 • Gezellige collega’s die, net als jij, een sterke drive hebben voor kwaliteit.

 • Een ‘extended family’ van 220 Handpicked collega’s (óók award-winning!)

 • Activity Based Working: kies zelf of je thuis werkt, je wilt werken op ons kantoor in het centrum van Rotterdam of bij onze Handpicked collega’s in Breda en Eindhoven.

 • Een budget om je thuiswerkplek helemaal naar eigen smaak in te richten.

 • Een Macbook en ander digitaal gereedschap dat je graag gebruikt.

 • Projecten voor toonaangevende merken in een open, creatieve en innovatie gerichte cultuur.

Sollicitatieprocedure

Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je z.s.m. bericht van ons. Zien wij een match? Dan volgen er meerdere (digitale) gesprekken. Iedereen nog steeds enthousiast? Dan ontvang je van ons een arbeidsvoorwaarden voorstel en hopen we je zo snel mogelijk te verwelkomen in ons team!

Onderdeel van ons selectieproces is een referentiecheck en het aanvragen van een VOG. Ook een assessment kan onderdeel zijn van het proces.

Over IN10

We leven in een geweldige tijd; we zijn tot zoveel meer in staat dan ooit tevoren. Mensen verwachten daardoor ook veel meer van organisaties en merken. Wij helpen onze klanten om meer te betekenen voor gebruikers, klanten, bezoekers, patiënten, fans… de wereld. Want wij geloven dat wie goed doet, het ook beter doet. Gewoon ‘good business’ dus. Meer weten over IN10 en onze projecten? Check onze cases!

#LI-DNI

#in10leven