Medior Creative Copywriter

Solliciteer nu

Medior Creative Copywriter

Alles om ons heen verandert steeds sneller en radicaler. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Bij IN10 kijken we echter vooral optimistisch naar nieuwe mogelijkheden. Wij geloven dat design ervoor kan zorgen dat verandering positief uitpakt voor mensen. Innovaties die je het leven net iets makkelijker maken, maar daarbij ook leiden tot verwondering en verduurzaming. Transformaties die de relevantie en het succes van merken en organisaties optimaliseren, maar ook hun impact op mens en milieu. 

Let’s design for positive change!

Dit vraagt om mensen die er energie van krijgen om als specialist ook continu in verandering te zijn. Ter versterking van ons Ideate team zoeken wij een Medior Creative Copywriter.

32 - 40 uur · Rotterdam

Wat je doet als Creative Copywriter bij IN10

Als Creative Copywriter werk je op basis van design thinking methodes aan concepten voor zowel digitale innovaties als aan sterke digitale merken. Je trekt hierin op met een team van strategen, designers en andere concepters. Dit is bij IN10 een open proces waarin we actief sturen op co-creatie met klanten en eindgebruikers. Jij versterkt de ideeën die voortkomen uit het proces met woorden en zorgt voor overtuigende concept rationales. Merkpositionering weet je te vatten in krachtige merkessenties en verhalen, met de juiste toon en taal.

Je kunt enthousiast en overtuigend presenteren en voelt je op je gemak in pitches, als sparring partner van ons eigen team en van de klant. Je hebt zelfstandig contact met opdrachtgevers en weet de onderste steen boven te krijgen om zo tot de beste copy te komen.

Gezien ons brede klanten portfolio en uiteenlopende opdrachten, bekleed je een brede rol en duik je in diverse projecten, groot en klein. Onze klanten maken doorgaans grote veranderingen door, jij zit daarbij dicht op het vuur en bent daarmee in de positie om impact te maken vanuit je rol. 

Wie ben jij? 

Je maakt mensen verliefd met jouw teksten, je bent uiteraard foutloos in je taalgebruik én durft te experimenteren. Je hebt een wereldse blik en komt tot verrassende en vernieuwende concepten. Maar je weet ook perfect wanneer er simpelweg tekstuele meters gemaakt moeten worden. Je kent de weg binnen een creatief bureau en weet je plek in een team snel te vinden.

Onze ideale Creative Copywriter:

 • Heeft minimaal 3 jaar ervaring met copywriting in een creatieve context;
 • Heeft ervaring met merkontwikkeling maar prevaleert werken aan echte relevantie boven reclame maken;
 • Heeft ervaring met- of een open houding t.a.v. design thinking en co creatie;
 • Heeft van nature een brede interesse in maatschappij en verandering. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en een sterk inlevingsvermogen, wat maakt dat je altijd precies de juiste oplossingen weet te vinden, ongeacht de opdracht of opdrachtgever;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

En je beschikt over een portfolio die al het bovenstaande weerspiegelt. 


Wat heeft IN10 jou te bieden?

 • Projecten voor toonaangevende merken in een open, creatieve en innovatie gerichte cultuur.

 • Ruimte om het verschil te maken in de verdere ontwikkeling van IN10.

 • Opleidingsmogelijkheden en ruimte om events en congressen te bezoeken.

 • Een goed salaris dat past bij je staat van dienst.

 • Gezellige collega’s die, net als jij, een sterke drive hebben voor kwaliteit.

 • Een ‘extended family’ van 240 Handpicked collega’s (óók award-winning!)

 • Activity Based Working: kies zelf of je thuis werkt, je wilt werken op ons kantoor in het centrum van Rotterdam of bij onze Handpicked collega’s in Breda en Eindhoven.

 • Een persoonlijk budget voor je thuiswerkplek van €750,-, zodat jij er goed bij zit als je thuis aan het werk bent.

 • Een Macbook en ander digitaal gereedschap dat je graag gebruikt.

Sollicitatieprocedure

Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je z.s.m. bericht van ons. Zien wij een match? Dan volgen er meerdere (digitale) gesprekken. Iedereen nog steeds enthousiast? Dan ontvang je van ons een arbeidsvoorwaardenvoorstel en hopen we je zo snel mogelijk te verwelkomen in ons team!

Onderdeel van ons selectieproces is een referentiecheck en het aanvragen van een VOG.

#in10leven